• خانه
    • درباره من
    • اخبار و مصاحبه
    • کتاب
    • مقاله
    • پژوهش
    • درس ها
    • بعد از وفات
    • تماس با من
    • اخبار مجلس
    جستجو
    خالی نباشد
      نسخه چاپی
    • کشور دچار بحران شکاف دولت ـ ملت نیست / راه حل مشکلات اقتصادی؛ هدایت نقدینگی به تولید

      عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز کشور در بن‌بست و بحران شکاف دولت ـ ملت قرار ندارد، گفت: کشور امروز تحت فشار است و تنها راه حل عملی، تمرکز مجموعه حاکمیت و قوای سه‌گانه بر روی مسئله هدایت نقدینگی فراوان به سمت تولید است تا رکود تورمی شکسته و امید و اعتماد مردم تقویت شود.

      • ۹:۰ ۱۳۹۹/۶/۳۰
      کشور دچار بحران شکاف دولت ـ ملت نیست / راه حل مشکلات اقتصادی؛ هدایت نقدینگی به تولید
    • علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره اینکه وضعیت سخت اقتصادی و معیشتی مردم در کنار ناکارآمدی و سوء تدبیرها و مفاسد اقتصادی تا چه اندازه بحران شکاف دولت و ملت را جدی و واقعی کرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران طی چهل سال گذشته و پس از مرحله تأسیس نظام و تثبیت در دفاع مقدس، موفق شده زیرساخت‌های کشور را بسازد و راه، آب، برق، گاز، بهداشت و آموزش را به اقصی نقاط کشور برساند. همچنین در کشور عدالت تولیدی وجود دارد و هر کسی بخواهد کار و تولید کند، همه این زیرساخت‌ها فراهم است و اگر کمبودی باشد، قابل تأمین است.


      بیشتر بخوانید:

      • فاصله سطح زندگی برخی مسئولان با مردم مایه شرمساری است / قبح خلاف واقع گفتن در بین مدیران از بین رفته
      • حاکمیت آرامش روانی؛ اقدام حداقلی مسئولان برای جلوگیری از شکاف دولت ـ ملت

      وی افزود: در بسیاری از این زیرساخت‌ها زمانی واردکننده و مصرف‌کننده بودیم، اما الان تولیدکننده و صادرکننده هستیم که نمونه بارز آن برق است که تولید و توزیع شده و روستاهای بالای بیست خانوار کشور همگی برق دارند و الان حتی برق هم صادر می‌کنیم. در کنار این در مواردی مانند آب، راه، ارتباطات و مصالح ساختمانی نظام عملکرد موفقی داشته و نیروی متخصص زیادی تربیت شده و نقدینگی بالایی هم تولید شده و مشکلات اقتصادی امروز ناشی از نقدینگی رهاشده‌ای است که به سمت تولید هدایت نشده است. حال عده‌ای تصور می‌کنند این یک بحران است، در حالی که یک مسئله عارضی تلقی می‌شود و باید نقدینگی بالا را مدیریت به سوی تولید سوق دهیم.

      کشور در بحران و بن‌بست نیست

      صدرا بیان کرد: مجموعه حاکمیت اعم از دولت، مجلس و سایر نهادها باید فقط بر روی مسئله مدیریت و هدایت نقدینگی تمرکز کنند و نابسامانی اصلی کشور به این خاطر است. اگر نقدینگی به درستی هدایت شود و به اشتغال، رونق تولید و تولید کالا منجر شود، رکود تورمی کاهش پیدا می‌کند. امروز رکود تورمی فشار جدی بر مردم وارد کرده و دشمن هم بر روی این مسئله تمرکز کرده است. با وجود این امروز کشور در بحران و بن‌بست نیست، بلکه تحت فشار است.

      این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه فشار امروز ناشی از کمبود و نداشتن نبست، بلکه به خاطر داشتن‌ زیاد رها شده است، گفت: در این زمینه مجلس نقش جدی دارد؛ مجلس به جای مالیات بر ارزش افزوده باید مالیات بر قیمت افزوده را مصوب کند. کارخانه‌دار و تولیدکننده به خاطر همین مالیات بر ارزش افزوده و سختی‌های فرایند تولید اعم از مالیات، حقوق و بیمه کارگر، کارخانه خود را می‌فروشد و این سرمایه را تبدیل به املاک متعدد در داخل و خارج کشور می‌کند و سرمایه او تبدیل به «کنز» می‌شود و به جای اینکه رونق و اشتغال ایجاد شود، رکود و تورم شکل می‌گیرد.

      بنگاه‌ها در کشور همه‌کاره شده‌اند نه مجلس و دولت

      وی تصریح کرد: الان به خاطر حاکمیت چنین فضایی بنگاه‌ها همه‌کاره شده‌اند و نهادی مانند مجلس نقشی ندارد و در موضوعی مانند خودرو مجلس در نهایت غرولندی می‌کند اما بنگاه‌ها در خودرو، سکه، مسکن و دلار همه کار می‌کنند و آنها در این فضا که نقدینگی رها شده، محور اصلی هستند. مسئولان هم یا به دنبال مهار نقدینگی هستند یا آن را رها می‌کنند، در حالی که هیچ‌کدام درست نیست، بلکه باید مدیریت شود و از سرگردانی به سوی تولید برود.

      صدرا ابراز کرد: لذا مسئولان در مجموعه قوا و نهادها باید به جای شعار و حرف زدن، با هماهنگی یکدیگر مسئله هدایت نقدینگی به سمت تولید را عملی کنند. امروز کشور یک کار اصلی و مهم دارد و آن هم مدیریت و هدایت نقدینگی به سمت تولید است تا رکود و تورم شکسته شود.

      وی افزود: تورم زمانی ناشی از کمبود کالاست و زمانی هم با وجود وفور کالا رخ می‌د‌هد که نشان‌دهنده تقاضای بالاست نه اینکه تولیدی انجام شده باشد. در موضوع مسکن تا زمانی که کالای سرمایه‌ای است هر چقدر هم رشد تولید مسکن اتفاق بیفتد باز هم بحران مسکن پابرجاست و تنها زمانی بحران مسکن حل می‌شود که به کالای مصرفی تبدیل شود.

      عوامل زمینه‌ساز شکاف دولت ـ ملت

      این استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران اظهار کرد: وقتی بر روی مردم این فشارهای اقتصادی باشد و می‌بینند مسئولان درگیر مباحث حاشیه‌ای و جانبی شده‌اند و از مسائل اصلی مردم عقب هستند، به طور طبیعی امکان شکاف دولت و ملت فراهم می‌شود. اگر خدای ناکرده مردم اعتماد خود را به کارآمدی، توانمندی و امین بودن مسئولان از دست بدهند، فاصله و شکاف اتفاق می‌افتد؛ اما واقعیت این است که کشور امروز به این بحران نرسیده اما با آسیب روبه‌روست و تنها راه حل این آسیب تمرکز کامل همه مسئولان بر مسئله هدایت نقدینگی به سمت تولید بر مبانی زیربناهای ساخته در این چهل سال است.

      وی با تأکید بر اینکه امروز تمام عوامل تحقق هدایت نقدینگی به تولید فراهم است، گفت: این عوامل با هم هماهنگ نیستند؛ به عبارتی نقدینگی، زیرساخت‌ها و نیروهای تربیت‌شده با هم جدال دارند که اگر هماهنگ شوند خروجی آن رونق تولید و حل تدریجی مشکلات مشکل مردم است. لذا این مشکلات به هیچ وجه حل‌شدنی نیست. اگر این مشکلات حل شود، مردم امیدوار می‌شوند و اعتمادشان به حاکمیت تقویت می‌شود، زیرا مردم هیچ مشکلی با حاکمیت و نظام ندارند.

      آسیب فقدان برنامه و کادرسازی در جناح‌های سیاسی

      صدرا یادآور شد: مسئله دیگر این است که به برکت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی جابه‌جایی قدرت در این چهل سال به طور واقعی رخ داده، در حالی که در چندین هزار سال حکومتی که بر ایران حاکم بوده جابجایی قدرت با خواست مردم نبوده و همواره گروه و قبیله‌ای با شمشیر قدرت را از گروه دیگری گرفته و از آن خود کرده است. در این چهل سال خواست و اراده مردم در تغییر دولت‌ها تجربه شده و این باعث شکل‌گیری جناح‌ها و جریان‌های سیاسی متفاوت شده است، اما این تشکیل جناح و جریان باید مقدمه‌ای بر برنامه‌محوری و کادرسازی شود که امروز این‌گونه نیست و به همین دلیل جناح‌های سیاسی مرجع هستند اما مورد مراجعه مردم نیستند.

      عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: جناح‌ها به جای آن‌که برنامه‌محور باشند و برای حل مشکلاتی مانند تورم، رکود، بیکاری و چگونگی رونق اقتصادی راهکار ارائه دهند، زمانی که برای مجلس یا دولت انتخاب شدند تازه به دنبال تیم و برنامه می‌روند. امروز قانون مالیات بر ارزش افزوده یک قانون ضد رونق، تورم‌زا و رکودآفرین است. اگر جریان‌های سیاسی همین قانون را اصلاح کنند تا نقدینگی از تولید فرار نکند بزرگترین اقدام را انجام داده‌اند.

      وی اظهار کرد: جناح‌های سیاسی باید برای وضعیت تولید برنامه جامعی داشته باشند تا برای تولید جاذبه و مزیت ایجاد شود و سرمایه‌دار مسکن و خودرو را به امید افزایش قیمت چند سال نگه ندارد و وارد بازار نکند. این به خاطر هزینه بالای تولید است و این باعث شده «کنز»، سرمایه تولید کند. پس از اینکه تولید مزیت پیدا کرد آنگاه باید بر روی قیمت افزوده مانند زمین و مسکن و خودرو مالیات اعمال کرد تا کسی خواست پراید سی میلیونی را صد میلیون بفروشد مازاد بر آن قیمت مصوب را به دولت مالیات بدهد. تا چنین وضعیتی حاکم نشود تولید ضعیف می‌ماند و همه اعم از مالیات، بیمه و قانون کار بر سر آن می‌زنند.

      کارآفرینی و هدایت نقدینگی؛ دو مسئله اصلی کشور

      صدرا تصریح کرد: بر همین اساس امروز دو مسئله کارآفرینی و هدایت نقدینگی به تولید را همه مسئولان باید جدی بگیرند. امروز در کشور هم زمینه سرمایه‌گذاری و هم نقدینگی فراوان وجود دارد و اینها مزیت‌های بزرگی است که خیلی از کشورها یا هیچ‌کدام را ندارند یا یکی از آنها را دارند. امروز جناح‌ها و جریان‌های سیاسی به جای اینکه به فکر این باشند چه کسی را نامزد ریاست‌‌جمهوری یا نمایندگی مجلس کنند باید برنامه خود را برای ریاست‌‌جمهوری یا مجلس اعلام کنند و فقدان اینها باعث مأیوس شدن مردم از دولت و مجلس می‌شود.

      وی تأکید کرد: چهل سال دوم انقلاب باید زحمات چهل سال اول را تبدیل به بهره‌وری و اثربخشی کند و دولت، مجلس، قوه قضاییه و سایر نهادها مسئولند و اگر مردم شاهد به ثمر نشستن برنامه‌ها و حل مشکلات باشند دلبستگی بیشتری به نظام پیدا می‌کنند و زمینه‌ای برای شکاف ایجاد نمی‌شود. پایه قدرت نظام جمهوری اسلامی مردم هستند و مانند برخی کشورهای دیگر نیروهای نظامی نیستند و این مردم همان‌هایی هستند که امروز بعضی از آنها به نان شب خودشان محتاج هستند و نمی‌توانند برای فرزندان خود شغلی فراهم کنند.

      صدرا درباره تأثیر عدم استفاده مناسب از ظرفیت نخبگان فکری و علمی از گرایش‌های مختلف از سوی مجموعه حاکمیت در لاینحل ماندن برخی مشکلات اساسی گفت: در این باره به یک خاطره اشاره می‌کنم؛ زمانی یکی از وزرای مطرح به من پیشنهاد داد که مشاور وی شوم، من در پاسخ گفتم مشاور می‌خواهی یا «مشاول». او خندید و گفت مشاول یعنی چه که من گفتم مشاول یعنی اینکه فقط ماشین و دفتر و حقوقی داشته باشی ولی از نظراتت هیچ استفاده‌ای نشود. مشاور حکم قائم مقام دارد و به مثابه تصمیم‌ساز گزینه‌ها و راهکارها را با ارائه نقاط ضعف و قوت در اختیار تصمیم‌گیر می‌گذارد تا او انتخاب کند. اما واقعیت آن است که در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد و مشاور نظر خود را می‌دهد و مدیر نیز کار خود را می‌کند.

      جناح‌های سیاسی از حالت هیئتی خارج شوند

      وی مشکل اصلی کشور را فراتر از این مسئله و به لحاظ ساختاری دانست و گفت: در کشور جمهوریت، جناح و رقابت سیاسی شکل گرفته اما جناح‌ها باید از حالت هیئت خارج شده و به سازمان تبدیل شوند و لازمه سازمان شدن هم تولید برنامه و کادرسازی است که جناح های کشور این کار را نمی‌کنند و صرفا در حال جدال و جدل با هم هستند تا ریاست‌‌جمهوری و مجلس را تصاحب کنند. همین باعث شده که فرد غیر متخصص در یک جایگاه تخصصی قرار گیرد. اینکه استاد نخبه اقتصاد، وزیر اقتصاد شود درست نیست، زیرا وزیر مدیریت آن حوزه را برعهده دارد نه اینکه صرفاً دانش آن حوزه را داشته باشد. برای مدیریت و وزارت تناسب و تجربه تخصصی لازم است اما چون کادر تربیت نشده افراد بیشتر براساس رفاقت و همفکری سیاسی برای مدیریت انتخاب می‌شوند.

      این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه جناح های سیاسی باید وارد فاز تولید برنامه و کادرسازی شوند، گفت: کادرسازی هم به معنای کنار هم گذاشتن افراد هم‌جناح نیست بلکه یافتن و پرورش افراد توانمند و کارآمد است و در دنیا هم این‌گونه نیست که حتماً فرد مدنظر ریاست‌‌جمهوری یا نمایندگی از همان حزب و جناح باشد. در واقع حزب باید تولید برنامه کند تا وقتی رئیس‌جمهور از حزبش انتخاب شد برنامه آماده‌ای وجود داشته باشد. زیرا پس از کسب قدرت دیگر زمان تولید برنامه نیست.

      وی افزود: در حالی که در کشور ما احزاب و جناحها تا لحظه آخر در حال جنگیدن برای کسب قدرت هستند. لذا اصلاً تولید برنامه و کادرسازی نداریم و براساس تجربه شخصی کشور را اداره می‌کنیم. به همین خاطر رسانه‌ها نقش عمده‌ای در فراگیر کردن مطالبه برنامه‌محوری از جناح‌های سیاسی در میان مردم دارند تا مردم در نزدیکی هر انتخابات از جناح‌ها بخواهند برنامه و کادر خود را ارائه دهند و به شخص رأی ندهند بلکه به برنامه و تیم رأی دهند. مجلس و دولت جای تولید برنامه نیست بلکه آغاز به کار دولت و مجلس زمان شروع برنامه‌های از پیش طراحی شده توسط حزب و جناح متبوع است.

      صدرا در پایان اظهار کرد: بر این اساس اگر مشکل اقتصاد مردم حل شود، بسیاری از مشکلات فرهنگی و سیاسی هم کاهش پیدا می‌کند و این در گرو برنامه‌محوری و کادرسازی جناح‌ها معطوف به حل مسئله نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید و کارآفرینی است و در این صورت مردم همچنان پای کار انقلاب و نظام هستند.


      گفت‌وگو از مهدی مخبری
      منبع


    نظر به مطلب
    نام: *
    ایمیل: * ایمیل را بدرستی وارد کنید
    متن: *500 حرف دیگر میتوانید تایپ کنید
    کد امنیتی: 84869
      *
    اخبار و مصاحبه ها
  • روح بلند استاد معزز، اسوه ادب، تقوا و تواضع جناب آقای دکتر علیرضا صدرا به ملکوت اعلی پیوست
  • فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا (شماره 42 و 43)
  • برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی معرفی شدند
  • گزارش نهایی نخستین کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی
  • تفاوت‌های فلسفی - سیاسی علامه طباطبایی و امام خمینی/ آیا دو فیلسوف نقطه مقابل یکدیگرند؟
  • الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت
  • الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تحوّل‌آفرینی
  • کتاب «مبادی علم سیاست متعالی» منتشر شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد درگذشت «علیرضا صدرا» را تسلیت گفت
  • معاون اول رئیس جمهور درگذشت دکتر علیرضا صدرا را تسلیت گفت
  • دلنوشته موسسه کار و تامین اجتماعی برای دکتر صدرا
  • دل نوشته دکتر بهرامی (معاونت هماهنگی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت)
  • دکتر صدرا علاوه بر آشنایی با علوم و معارف اسلامی، به مباحث علم جدید هم تسلط خوبی داشت
  • گزارشی از نشست علمی «سجایای اخلاقی و جایگاه علمی دکتر صدرا»
  • گزارش بزرگداشت استاد فقید دکتر علیرضا صدرا + عکس
  • دکترقالیباف درگذشت نماینده دزفول در دوره چهارم مجلس را تسلیت گفت
  • یادداشت دکتر فوزی در تجلیل از استاد مرحوم علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت دکتر محمدرضا سنگری برای دکتر علیرضا صدرا
  • تسلیت رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی
  • پیام تسلیت دکتر غلامرضا فروزش در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت امام جمعه دزفول شهرستان در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت سید احمد آوایی ، نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی
  • نگاهی به تلاش‌های علمی مرحوم دکتر علیرضا صدرا، خوانش روزآمد فلسفه سیاسی اسلامی
  • از تاسیس تا تدریس مفاهیم فلسفه سیاسی
  • پیام تسلیت شهردار دزفول در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت فرماندار ویژه شهرستان در پی درگذشت نماینده اسبق دزفول
  • اسدالله سرافراز؛ دزفول شخصیت بزرگی را از دست داد
  • پیام رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پس از درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت حجه‌الاسلام والمسلمین خسروپناه بمناسبت درگذشت دکترعلیرضاصدرا
  • پیام تسلیت رئیس شورای سیاست گذاری مجمع در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت دانشگاه تهران در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • رادیو پژوهش - شنیداری از دکتر علیرضا صدرا
  • رادیو پژوهش
  • تحقق شعار سال به معنای رفع بیکاری است
  • معرفی کتاب نقش راهبردی دولت در نظریه سیاسی امام خمینی
  • «داد و دهش» و «عدالت»؛ شاکله و شاخصه اصلی مکتب حاج قاسم
  • در نشست «مشارکت مردمی در جنگ و هویت ملی» عنوان شد؛ نگاه امام خمینی(ره) از ابتدا راهبردی بود
  • سه اقدام برای تحقق تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب
  • فراخوان یازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت/آخرین مهلت ارسال مقاله
  • رئیس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت: اسلام حاکم بر ایران، مکتبی مبتنی بر ایرانیت است
  • فصلنامه علوم انسانی اسلامی "صدرا" به شماره سی و هفتم رسید
  • کارآمدسازی دولت مهم‌ترین گام تحولی دولت سیزدهم است
  • دولت سیزدهم باید چه دغدغه‌هایی داشته باشد؟
  • نقش دولت جدید در توسعه ملی ایران به قلم دکتر علیرضا صدرا
  • ظرفیت حکمت متعالیه در دولت‌سازی اسلامی
  • کتاب «قدرت متعالی» این ظرفیت را دارد تا کاربردی شود
  • معرفی نفرات برتر و نفرات شایسته تقدیر مشارکت کننده در جمع سپاری تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم در همایش اختتامیه ۲۷ بهمن
  • علوم انسانی اسلامی قوه عاقله گام دوم در تمدن‌سازی
  • "حکمت متعالی سلامت" نجات بخش جهان از فروپاشی سلامت است
  • سلیمانی چگونه مکتب شد / جریان های سیاسی برنامه‌محوری و اخلاق‌مداری را از حاج قاسم بیاموزند
  • سازماندهی نیروی انسانی نقش مهمی در ارتقای کارآمدی دارد
  • موفقیت در نظام سلامت و طب با نگاه توحیدی و حکمت متعالیه
  • کتاب قدرت متعالی الگوی قدرت جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس رونمایی شد
  • آزادی عادلانه؛ گرانیگاه اندیشه سیاسی مرحوم فیرحی / نواندیشی بر محور اصالت‌ها
  • صدرا تشریح کرد: انقلاب اسلامی و الگوی پیشرفت تمدن نوین اسلامی در گام دوم
  • سی و چهارمین شماره فصلنامه تخصصی علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شد
  • کشور دچار بحران شکاف دولت ـ ملت نیست / راه حل مشکلات اقتصادی؛ هدایت نقدینگی به تولید
  • رابطه مردم و حاکمیت| مردم زمانی رأی می‌دهند که احساس خطر ‌کنند
  • هم اندیشی درباب قانون و الزامات تحوّل در ایران برگزار شد
  • نشست عدالت مدنی و الزامات تحول در جمهوری اسلامی برگزار شد
  • صدرا: الگوسازی اسلامی ایرانی پیشرفت، برترین راهبرد فرابردی گام دوم انقلاب است
  • نشست شأن راهبردی دولت در اندیشه امام خمینی (ره) برگزار شد
  • عدالت در تفکر امام(ره) امکان شایسته‌سالاری است / جدال‌های سیاسی؛ ام‌المفاسد کشور
  • اخلاق و فرهنگ در کشور متولی مشخص ندارد/ کلید طلایی اخلاق
  • در زمینه اخلاق سکولار عمل کرده ایم؛ اخلاق در جامعه فاقد متولی است
  • نشست علمی “اخلاق سیاسی” برگزار شد.
  • استاد دانشگاه تهران: اخلاق در جامعه به حال خود رها شده است/ گرفتار بی اخلاقی های جناحی شده ایم
  • مهمترین دستاورد انقلاب ایجاد باور «خواستن و توانستن» است
  • دیانت منقطع از حکمت، به اسلام طالبانی و آل سعودی ختم می شود
  • زمینه‌سازی مهدوی گام دوم انقلاب/ انتظار انقلابی به مردم روحیه می‌دهد
  • هرگونه تصمیم‌گیری درباره لوایح FATF باید مشروط باشد
  • بسیج با عبور از مرزهای ملت‌‌ها، تمدن را پایه‌ریزی می‌کند
  • کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی «الزامات راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی» با ارائه علیرضا صدرا
  • نشست استادان منتخب علوم انسانی اسلامی برگزار شد
  • علیرضا صدرا: الگوی راهبردی دولت نقش بنیادینی در پیشرفت مدنی دارد
  • پنجمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی به علوم سیاسی اختصاص یافت
  • «تفکر کارآمد جهادی»؛ راه تحقق «گام دوم انقلاب»/وارد عصر جهاد اکبر انقلاب شده ایم
  • بیانیه «گام دوم انقلاب»؛ راهبرد راهبری جامعه از جهاد اصغر تا تمدن‌سازی اسلامی
  • تاثیرگذاری غرب بر انقلاب اسلامی با استحاله فرهنگی امکان‌پذیر است
  • مصاحبه با دکتر علیرضا صدرا پیرامون اصطلاح‌نامه فلسفه سیاسی اسلامی
  • الگوی نهایی پیشرفت باید نخبه‌پسند و عامه‌فهم باشد/ فقدان الگو؛ عامل حرکت پاندولی دولت‌ها/ مشروح مذاکرات تنظیم سند منتشر می‌شود
  • صاحبنظران در مورد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چه می‌گویند
  • در نشست بررسی هم‌اندیشی و بازخوانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شد قانون اساسی، اساس الگوی پیشرفت است/جای متخصصان IT در طراحی الگو خالی است
  • علیرضا صدرا در گفت‌وگو با رسالت: توسعه، بدون الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت شکل نمی‌گیرد
  • علم را کیلویی می‌خواهیم نه برای رفع نیاز/ به واردات علم عادت کرده‌ایم
  • یک استاد دانشگاه: باید با حفظ اصالت‌ها، قالب‌های روزآمد را برای ترویج فرهنگ عاشورا ارائه بدهیم
  • علیرضا صدرا: فرهنگ هیئتی و مدیریت شبکه‌ای؛ راه‌حل مشکلات مدیریتی است
  • عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند برنامه‌ریزی است
  • علیرضا صدرا مطرح کرد: حکومت «بر»؛ الگوی حکمرانی امام علی (ع)/ امروز دولت برخلاف دولت علوی «غیرخواه» نیست
  • رهبری که بنیان حکومت را بر حکمت گذاشت/ امام خمینی و حکمت متعالیه
  • فهرست نام استادان، از مدرسه سیاسی تا دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  • کشورهای منطقه خودشان باید الگوی حکومتی خویش را انتخاب کنند
  • حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی
  • آزادی از مکاتب غربی و شرقی
  • بهترین و بیشترین مطالب درباره اعتدال از سوی خواجه نصیر مطرح شده است
  • فرصت ایجاد وحدت بین دشمنان علیه نظام اسلامی را بگیریم
  • امام(ره) با وارد کردن قرآن در زندگی الگوسازی و مدل‌سازی کرد
  • « انقــلاب اسـلامی و ضـرورت ارتـقای تولیـد علـم»
  • امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین نواندیش و نوگرای اسلامی در عصر معاصر است
  • دفاع مقدس تمام نشده است فعالیت‌های دانشگاه‌ها برای حفظ ارزش‌های دفاع مقدس نهادینه شود
  • سران آمریکا برای احاطه بر خاورمیانه درصدد حذف ادبیات شهادت هستند
  • گزارش همایش نواندیشی دینی
  • ویژگی‌های نوآورانه نظام جمهوری اسلامی
  • نشست‏ "سیاست از منظر قرآن" با حضور دکتر صدرا و حجت الاسلام دکتر لک زایی
  • حضرت امام (ره) عمیق‌ترین مباحث را با مردم به اندازه درکشان بیان می‌کرد
  • مقام معظم رهبری فراتر از نقش مدیریت، معلم جامعه است
  • امام(ره) با وارد کردن قرآن در زندگی الگوسازی و مدل‌سازی کرد
  • بی‌تقوایی نعمت عزت را در جامعه به نقمت ذلت تبدیل می‌کند
  • ایران به عنوان یک مدل، مدنیت و مکتب برای دشمنان غیرقابل تحمل است
  • اخلاق و سیاست سیرت و صورت یکدیگر محسوب می‌شوند
  • دشمن در جنگ نرم از حربه جاذبه و دافعه استفاده می‌کند
  • حاکمیت احکام الهی در نگاه مقام معظم رهبری توام با حکومت حکام مردمی است
  • تحزب را نمی‌توان به قرآن کریم تحمیل کرد
  • مصداق امروزی «یُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ» را می‌توان رقابت حزبی دانست
  • ضرورت شناسایی فرهنگ سیاسی ایرانیان
  • سفیران نور و فرهنگ جبهه
  • حلقه علمی کرسی علوم سیاسی
  • برگزاری همایش"ایران، سیاست، آینده شناسی"
  • بررسی کارآمدی حکومت از دیدگاه امام خمینی(ره)
  • اندیشه سیاسی ملاصدرا
  • لیست مقالات پذیرفته شده نهایی جهت چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش جنگ نرم
  • میزگرد مفهوم شناسی دکترین مهدویت
  • مجموعه مقالات پنجمین همایش بین المللی دکترین مهدویت منتشر شد
  • برگزاری دو پیش‌کرسی از حلقه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل
  • معرفی برگزیدگان همایش دکترین مهدویت
  • در نشست انقلاب اسلامی و حکمت متعالیه انقلاب اسلامی برآیند حکمت متعالیه است
  • علم سیاست در ایران
  • اهداف بلندی که داریم رسالت سنگینی را بر دوش ما می گذارد
  • مفهوم‌شناسی حکمت متعالی سیاسی منتشر شد
  • نهضت امام خمینی(ره)، تبیین بعد عملی حکمت متعالیه است
  • چیستی، چشم‌انداز و چالش‌های گفتمان بیداری اسلامی در گفت‌وگو با دکتر علیرضا صدرا
  • امنیت متعالیه در مصاحبه دکتر علیرضا صدرا با خبرگزاری قرآنی
  • دنیای امروز دچار خوف و حزن است
  • توازن آرامش و توسعه
  • قدس روزی که مستکبران باید سر جای خود بنشینند
  • دکتر صدرا، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مطرح کرد: برترین تاثیرهای اندیشه ای انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جهان
  • گزارش نشست نقد کتاب مفهوم شناسی حکمت متعالی سیاسی
  • نقش راهبردی دولت در نظریه سیاسی امام خمینی(س) منتشر شد
  • لازمه درک سیاست قرآنی شناخت و نفی سیاست غیرقرآنی است
  • گزارش کامل اولین جلسه شورای راهبردی همایش ملی چشم ‏انداز دانش سیاسی در ایران
  • جنگ نرم مورد نظر قرآن منجر به امان، آرامش و رشد انسان‌ها می‌‌شود
  • نظام سیاسی قرآن سیستماتیک است
  • پیوند دین و سیاست از دیدگاه امام(ره) مانند رابطه روح و جسم است
  • آینده از آن فارابی است
  • حاکمیت احکام الهی در نگاه مقام معظم رهبری توام با حکومت حکام مردمی است .
  • انتشار دومین شماره فصلنامه نامه دولت اسلامی
  • تشکیل ستاد مشترک علمی
  • حکمت متعالیه، حکمتی معطوف به سیاست است
  • سیاست در سیره نبوی

آغاز

لیست فعالیت ها

  • درباره من
  • اخبار و مصاحبه
  • کتاب ها
  • مقاله ها
  • پژوهش ها
  • دانشجویان

زندگی نامه

دکتر علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در سال ۱۳۳۷ در شهرستان دزفول متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را تا دیپلم در رشته ریاضی در سال ۱۳۵۶در همان شهر گذراند. فعالیت اجتماعی خود را از همان اوان ابتدای دبستانی و دوره دبیرستانی با حضور در جلسات قرآن مساجد فعال دزفول که عمدتا سیاسی بودند، آغاز نمود. تحصیلات عالی خود را در رشته علوم سیاسی، گرایش اندیشه سیاسی، تخصص فلسفه سیاسی به ویژه اسلامی در دانشگاه علامه طباطبایی، تهران و تربیت مدرس تا سطح دکتری ادامه داد. ایشان در غروب 4 آبان 1401 دار فانی را وداع گفت. روحش شاد

Copyright © Alirezasadra 1380-1401