• خانه
    • درباره من
    • اخبار و مصاحبه
    • کتاب
    • مقاله
    • پژوهش
    • درس ها
    • بعد از وفات
    • تماس با من
    • اخبار مجلس
    جستجو
    خالی نباشد
      نسخه چاپی
    • انتشار دومین شماره فصلنامه نامه دولت اسلامی

      این فصلنامه و ضمایمی که تحت عنوان "گزارش جمهور" منتشر می‌شود در نظر دارد در آستانه تدوین برنامه توسعه پنجم که حول توسعه بومی (اسلامی – ایرانی) طراحی خواهد شد، مهم‌ترین الزامات مربوط به سند چشم‌انداز و الگوی توسعه بومی را در قالب ویژه‌نامه‌های تخصصی نقد و ارزیابی نماید. راهبردهایی برای تدوین الگوی مهندسی فرهنگی،‌ بایسته‌های فرهنگ‌سازی بومی، مدیریت راهبردی – فرهنگی کشور، نقش راهبردی دولت در معماری و بازتولید فرهنگ بومی، بازتولید فرهنگ انقلاب اسلامی در سیاست خارجی دولت نهم، تأملی بر 

      • ۹:۳۳ ۱۳۸۷/۷/۲
      انتشار دومین شماره فصلنامه نامه دولت اسلامی
    • دومین شماره فصلنامه تخصصی "نامه دولت اسلامی" با موضوع "دولت اسلامی و باز تولید فرهنگ بومی" از سوی "مرکز پژوهش و اسناد ریاست جمهوری" منتشر شد.   
       
      فصلنامه نامه دولت اسلامی در راستای سیاست‌های دولت نهم و اتکای راهبردی دولت به عقلانیت، عدالت و معنویت اسلامی و اعتقاد به ضرورت آزادی از سیطره گفتمان‌های رسمی غرب در حوزه دگرگونی‌های اجتماعی، تلاش می‌کند در هر یک از شماره‌های خود، بنیادهای بازتولید فرهنگ بومی را در حوزه‌های مختلف مورد پژوهش قرار دهد.
      این فصلنامه و ضمایمی که تحت عنوان "گزارش جمهور" منتشر می‌شود در نظر دارد در آستانه تدوین برنامه توسعه پنجم که حول توسعه بومی (اسلامی – ایرانی) طراحی خواهد شد، مهم‌ترین الزامات مربوط به سند چشم‌انداز و الگوی توسعه بومی را در قالب ویژه‌نامه‌های تخصصی نقد و ارزیابی نماید.
      راهبردهایی برای تدوین الگوی مهندسی فرهنگی،‌ بایسته‌های فرهنگ‌سازی بومی، مدیریت راهبردی – فرهنگی کشور، نقش راهبردی دولت در معماری و بازتولید فرهنگ بومی، بازتولید فرهنگ انقلاب اسلامی در سیاست خارجی دولت نهم، تأملی بر نقش اقوام در بازتولید فرهنگ ملی و نیز دولت نهم و بازاندیشی فرهنگی مناسبات ملت و دولت جمهوری اسلامی از جمله عنوان های مهم شماره دوم این فصلنامه را تشکیل می‌دهد.
      سرمقاله این شماره به قلم سردبیر فصلنامه مظفر نامدار به موضوع "انقلاب اسلامی و بایسته های باز تولید فرهنگی فقه اجتماعی شیعه در عصر پسا سکولار، پسا غرب گرایی و پسا مدرنیته" اختصاص دارد. نویسنده در این مقاله تلاش می کند اولاً نشان دهد، وقتی می توانیم در حوزه فرهنگ بومی باز تولید داشته باشیم که بپذیریم با انقلاب اسلامی وارد عصر جدیدی شده ایم که این عصر دیگر تحت سیطره سکولاریسم، غرب گرایی و مدرنیته نیست. ثانیاً، بنیاد دگرگونی اجتماعی و بازتولید فرهنگی را باید از جایی آغاز کنیم که ارکان حقوق اساسی و نهادهای سیاسی و اجتماعی ما تحت تأثیر آن است.
      مقاله "انجمنهای مذهبی و سیاسی و ستیز با نفوذ سیاسی فرهنگی غرب (1306- 1285 ش.)"، به قلم علیرضا حجازی حضور وسیع انجمنهای مذهبی – سیاسی عصر مشروطه در عرصه اجتماع و سیاست و ستیز آنها با نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غرب را در دو جبهه داخلی و خارجی به عنوان عناصر بیداری در اکثریت جامعه ایران نسبت به ارزشهای مذهبی و ملی خویش نمادی از مقاومت فرهنگی ایران در مقابل تهاجم فرهنگی مورد توجه قرار می دهد و این مساله را در باز تولید فرهنگ بومی، الگوی مورد اعتنایی تلقی می کند.
      "بازتولید فرهنگ انقلاب اسلامی در سیاست خارجی دولت نهم" ، مقاله ای است به قلم دکتر مجید عباسی اشلقی که در آن نویسنده به یکی از ابتکارهای دولت نهم در مقوله سیاست خارجی می پردازد. توجه به دیپلماسی فرهنگی برگرفته از ارزشها و فرهنگ انقلاب اسلامی از جمله مسایلی است که از ابتدای انقلاب اسلامی در رأس مباحث سیاست خارجی و اصول روابط بین المللی قرار گرفته است. در این دیپلماسی که در افق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی ترسیم و تدوین شده است، سیاست تحت الشعاع مبانی فرهنگی و اسلامی قرار دارد و از الگوهای رایج غربی پیروی نمی کند. به نظر نویسنده، دولت نهم با ایجاد گفتمان سیاست خارجی «فرهنگ گرا – عدالت محور» و با در نظر گرفتن آرمانها، ارزشها و فرهنگ انقلاب اسلامی درصدد بازتولید فرهنگ مذکور در سیاست خارجی می باشد.
      محمد حسین باقری خوزانی نویسنده مقاله "درآمدی بر چالشهای فرا روی جمهوری اسلامی ایران در عصر جهانی شدن" با اشاره به تأثیرهای مناقشه برانگیز جهانی شدن بر حوزه فرهنگ بومی، تلاش می‌کند با برجسته کردن نقش فرهنگ و تأثیرهای جهانی شدن فرهنگی، چالشهای احتمالی نظام جمهوری اسلامی در عصر جهانی شدن را در چهار بخش فرهنگی، دینی، سیاسی و اقتصادی دسته بندی و مدلل نماید.
      "مهندسی فرهنگ،ضرورتی اجتناب ناپذیر" مقاله ای است که نویسنده آن مهدی ناظمی به اهمیت بنیادی و تقدم استراتژیک مهندسی فرهنگ بر مهندسی فرهنگی کشور نظر دارد. شناخت ضعف ها و تعارض های فرهنگ موجود کشور و تحول، نوسازی و بازسازی در مبانی و شاخص ها و مدل های موجود بر اساس فرهنگ آرمانی و مطلوب، موضوع مهندسی فرهنگ کشور می باشد که نویسنده معتقد است تا این مهم صورت نپذیرد مهندسی فرهنگی کشور و مدیریت فرهنگی آن سازگار با فرهنگ و ارزشهای اسلامی به سختی امکان پذیر است.
      مقاله "راهبردهای دولت اسلامی در سنت و سیره علوی" ، تبیین الگوی دولت اسلامی در آرمانهای شیعه است. توجه به نقش اساسی دولت در مدیریت جامعه برای اعلای کلمه حق و زمینه سازی برای رشد و تعالی انسان در منطق اسلام، از جمله مباحث این مقاله است که نویسنده این مقاله علی حمزه پور تلاش کرده است الگوی نظری و عملی آن را از نظام حکومتی امام علی (ع) به صورت اجمالی با بهره گیری از رهنمودهای امیرالمؤمنین(ع) در کتاب نورانی نهج البلاغه و به ویژه عهد نامه مالک اشتر به عنوان منشور کشورداری تبیین کند.
      نویسنده مقاله "نقش راهبردی دولت در معماری بازتولید فرهنگ بومی (ایرانی-اسلامی)" علیرضا صدرا به نقش فرهنگی دولت یا نقش دولت در فرهنگ، پدیده شناسی فرهنگ، فرهنگ بومی ایرانی- اسلامی و سیر و ساختار راهبردی بازتولید آن به عنوان یکی از مهم ترین پرسه های پرسمان بومی سازی در سطح ملی، اسلامی و حتی جهانی توجه می کند و این مساله را در غوغای جهانی سازی یا جهانی شدن به چالش می کشد.
      مقاله "از غرب گرایی تا بومی گرایی، جستارهایی درباره مقاومت در برابر سیاستهای فرهنگ زدایی دوران پهلوی و نیز تجدد به مثابه کشف حجاب و اتحاد لباس" به قلم ایرج محمدی و رضا مختاری اصفهانی معطوف به تلاش دولتهای وابسته نظام سلطنتی در تخریب و تحقیر فرهنگ بومی در دوران معاصر است. فرهنگی که می توانست پشتوانه بازتولید سیاسی اجتماعی دوران معاصر باشد.
      نویسنده مقاله "تأملاتی در چرخش پسامدر‌ن و بازتولید روش‌شناسی نسبیت‌گرایانه در دانش سیاسی ایران معاصر" ذبیح الله نعیمیان به بازتابهای چرخش پسا‌مدرن در جهان و تلاشهایی که از این طریق در بازتولید دانش سیاسی غربی در کشورهای اسلامی و از جمله در ایران معاصر و حتی در میان برخی محققان حوزوی پیدا شده است، می پردازد و تلاش غرب را برای بازسازی معرفتی خود در مقابل فرهنگ های رو به رشد بومی از این طریق نشان می دهد.
      فرهاد زیویار در مقاله "تأملی در نقش اقوام در باز تولید فرهنگ ملی" ، هویت متکثر اقوام را به عنوان بخشی از شاکله ملی ایران، در بازتولید فرهنگ بومی مورد توجه قرار می دهد و فرایند در هم تنیدگی اجزای فرهنگی و هویتی اقوام ایرانی را به عنوان عنصر تجزیه ناپذیر فرهنگ بومی به تصویر می کشد.
      مقاله "تأملی تاریخی بر کارکرد رسانه در باز تولید فرهنگ بومی" به قلم محمد حسین ظریفیان یگانه به نقش بسیار حساس و تعیین کننده رسانه ها در بازتولید فرهنگ بومی اشاره می کند و نقش رسانه ها را در جهانی سازی فرهنگها مورد توجه قرار می دهد.
      حجت الاسلام عبدالعلی رضایی در مقاله " ضرورت بازاندیشی جایگاه دولت در مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی کشور" آثار و لوازم دو نظریه در حوزه مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی دولت را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد و خاستگاه این دو نظریه را بررسی می کند.
      همین نویسنده در مقاله "راهبردهایی برای تدوین الگوی مهندسی فرهنگ" سه محور اساسی الگوی مهندسی فرهنگی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
      "دولت نهم و بازاندیشی فرهنگی مناسبات ملت و دولت در جمهوری اسلامی"، مقاله دیگری است که نویسنده آن جعفر ساسان به بررسی آسیب شناسانه مناسبات ملت و دولت در ایران معاصر می پردازد و تلاش می کند که تصویر نسبتاً روشنی از این مناسبات ارائه دهد.
      غلامعلی افروز در مقاله " ضرورت یک تحول بایسته (نگاهی دوباره به برنامه آموزش متوسطه در نظام تعلیم و تربیت کشور)"، با اشاره به ضرورت بازاندیشی در نظام آموزش متوسطه کشور می نویسد ضرورت دگرگونی در ساختار نظام آموزش متوسطه از مباحث حیاتی سه دهه اخیر می باشد. وی ناکارآمدی این نظام در تحولات دوران اخیر و بی توجهی به علوم انسانی را دو دلیل عمده فرهنگ گریزی، مسئولیت ناپذیری و فرهنگ ستیزی نظام آموزشی کشور تلقی می کند.
      نویسنده مقاله "چیستی و گستره عدالت در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مد ظله العالی)" معتقد است که: جامعه آرمانى اسلام جامعه اى است که عدالت محور و در آرمانى ترین وجه، داراى چنان نظامى سیاسى است که در رأس هرم حاکمیت و در بالاترین رده ساختار سیاسى آن، امام معصوم - علیه السلام- قرار دارد. این جامعه ویژگیهایى دارد که مهم ترین آنها جایگاه رفیع «عدالت» در گفتمان نظرى و اجرایى آن است؛ جامعه اى که از جامعه نمونه الگوگیرى مى کند، عدالتخواه است. سید مهدی سیدیان در این مقاله تلاش می کند با بهره گیرى از کلام مقام معظّم رهبرى، به تبیین ابعاد و ویژگیهاى جامعه عدالتخواه بپردازد و راههاى تحقق عملى آن آرمان خجسته را در دوران کنونى نشان دهد.
      "فطرت و فرهنگ؛ پارادایمهای راهبری دولت نهم در سیاستهای منطقه ای و مناسبات بین المللی" عنوان مقاله ای است که در آن مجتبی زارعی نویسنده آن معتقد است : مناسبات بین المللی از منظر حقوقی، سیاسی و فرهنگ عمومی در وضعیت بغرنج و آشفته ای قرار دارد. پریشانی، ناآرامی و اضطراب کنونی در عرصه بین المللی محصول چنین وضعی است. این وضع بی شک از نتایج حاکمیت بلامنازع «زبان قدرت» و «سیاست» در تعیین وضعیت ملتها، دولتها و نیز حقوق بین المللی نشئت گرفته است. این در حالی است که «زبان عمومی» مردمان عالم، زبانی مفاهمه جو و برخاسته از فطرت می باشد. نویسنده تلاش می کند «زبان فطرت» و زبان فرهنگ را به عنوان فلسفه ای غنی در مفاهمه در مباحثات منطقه ای و بین المللی دولت نهم به تصویر کشد.
      "لزوم بازتولید عناصر تمدن ساز اسلام در نظام جمهوری اسلامی (راهبردهایی برای بازتولید علم بومی)" مقاله ای است که به قلم حمزه علی وحیدی که در آن نویسنده معتقد است، اسلام اصیل به لحاظ ظرفیتهای قوی که دارد، می‌تواند تمدنی متناسب با نیازهای انسان معاصر بیافریند؛ چنانچه در گذشته این توانایی را از خود نشان داده است. برخی از عناصر تمدن سازی اسلام از نظر ایشان عبارت اند از: عقل گرایی، جهان‌گرایی، عدالت گرایی، علم گرایی، جامع گرایی، جهان‌گرایی، آسان گیری و اخلاق‌گرایی.
      "واکاوی انتقادی راهبردی علم سیاست در معماری تمدن جدید" عنوان مقاله ای است که در آن نویسنده معتقد است: تمدن بر پایه های علم و دانش استوار است و هر تمدن نیازمند تولید علم مناسب بقاء خود است. مهدی امیدی نقلبری نویسنده این مقاله معتقد است بخش عمده ای از دانش و علم ناظر بر خاستگاه تمدنی خاص خویش است و بر زمینه های بینشی و گرایشی خاص استوار است. علم و دانش بی طرف، ادعای جانبدارانه ای است که خود نافی خویش است، زیرا هیچ دانشی در خلأ اتفاق نمی افتد و هر دانشوری در زمینه و بستر فکری خاص خویش به فعالیت علمی می پردازد. دانش سیاسی یا به تعبیری علوم سیاسی از این قاعده مستثنی نیست. نویسنده تلاش می کند بازتولید دانش سیاسی بومی را در پرتو انقلاب اسلامی به تصویر کشد.
      این فصلنامه از همه متفکرین، محققین، دانش پژوهان، دولتمردان، صاحب نظران و همه جریانهایی که دل در گرو اعتلا و رشد ایرانی اسلامی در پرتو آرمانهای انقلاب اسلامی دارند، دعوت کرده است آنها را در این امر خطیریاری دهند.
      فصلنامه دولت اسلامی در شماره های آینده خود مباحث زیر را به عنوان محورهای تخصصی ومهم در دست تهیه دارد: دولت اسلامی و بازتولید فرهنگ توسعه اسلامی ایرانی؛ دولت اسلامی و بازتولید هویت ملی؛ دولت اسلامی وبازتولید اقتصاد بومی؛
      دولت اسلامی و مردم سالاری دینی؛ دولت اسلامی و مؤلفه های اصول گرایی؛
      دولت اسلامی و عدالت گرایی.

    نظر به مطلب
    نام: *
    ایمیل: * ایمیل را بدرستی وارد کنید
    متن: *500 حرف دیگر میتوانید تایپ کنید
    کد امنیتی: 30864
      *
    اخبار و مصاحبه ها
  • روح بلند استاد معزز، اسوه ادب، تقوا و تواضع جناب آقای دکتر علیرضا صدرا به ملکوت اعلی پیوست
  • فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا (شماره 42 و 43)
  • برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی معرفی شدند
  • گزارش نهایی نخستین کنگره جهانی فارابی و فرهنگ و تمدن اسلامی
  • تفاوت‌های فلسفی - سیاسی علامه طباطبایی و امام خمینی/ آیا دو فیلسوف نقطه مقابل یکدیگرند؟
  • الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت
  • الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تحوّل‌آفرینی
  • کتاب «مبادی علم سیاست متعالی» منتشر شد
  • وزیر فرهنگ و ارشاد درگذشت «علیرضا صدرا» را تسلیت گفت
  • معاون اول رئیس جمهور درگذشت دکتر علیرضا صدرا را تسلیت گفت
  • دلنوشته موسسه کار و تامین اجتماعی برای دکتر صدرا
  • دل نوشته دکتر بهرامی (معاونت هماهنگی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت)
  • دکتر صدرا علاوه بر آشنایی با علوم و معارف اسلامی، به مباحث علم جدید هم تسلط خوبی داشت
  • گزارشی از نشست علمی «سجایای اخلاقی و جایگاه علمی دکتر صدرا»
  • گزارش بزرگداشت استاد فقید دکتر علیرضا صدرا + عکس
  • دکترقالیباف درگذشت نماینده دزفول در دوره چهارم مجلس را تسلیت گفت
  • یادداشت دکتر فوزی در تجلیل از استاد مرحوم علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت دکتر محمدرضا سنگری برای دکتر علیرضا صدرا
  • تسلیت رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانیِ اسلامی
  • پیام تسلیت دکتر غلامرضا فروزش در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت امام جمعه دزفول شهرستان در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت سید احمد آوایی ، نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی
  • نگاهی به تلاش‌های علمی مرحوم دکتر علیرضا صدرا، خوانش روزآمد فلسفه سیاسی اسلامی
  • از تاسیس تا تدریس مفاهیم فلسفه سیاسی
  • پیام تسلیت شهردار دزفول در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت فرماندار ویژه شهرستان در پی درگذشت نماینده اسبق دزفول
  • اسدالله سرافراز؛ دزفول شخصیت بزرگی را از دست داد
  • پیام رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پس از درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت حجه‌الاسلام والمسلمین خسروپناه بمناسبت درگذشت دکترعلیرضاصدرا
  • پیام تسلیت رئیس شورای سیاست گذاری مجمع در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پی درگذشت استاد علیرضا صدرا
  • پیام تسلیت دانشگاه تهران در پی درگذشت دکتر علیرضا صدرا
  • رادیو پژوهش - شنیداری از دکتر علیرضا صدرا
  • رادیو پژوهش
  • تحقق شعار سال به معنای رفع بیکاری است
  • معرفی کتاب نقش راهبردی دولت در نظریه سیاسی امام خمینی
  • «داد و دهش» و «عدالت»؛ شاکله و شاخصه اصلی مکتب حاج قاسم
  • در نشست «مشارکت مردمی در جنگ و هویت ملی» عنوان شد؛ نگاه امام خمینی(ره) از ابتدا راهبردی بود
  • سه اقدام برای تحقق تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب
  • فراخوان یازدهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت/آخرین مهلت ارسال مقاله
  • رئیس اندیشکده سیاست مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت: اسلام حاکم بر ایران، مکتبی مبتنی بر ایرانیت است
  • فصلنامه علوم انسانی اسلامی "صدرا" به شماره سی و هفتم رسید
  • کارآمدسازی دولت مهم‌ترین گام تحولی دولت سیزدهم است
  • دولت سیزدهم باید چه دغدغه‌هایی داشته باشد؟
  • نقش دولت جدید در توسعه ملی ایران به قلم دکتر علیرضا صدرا
  • ظرفیت حکمت متعالیه در دولت‌سازی اسلامی
  • کتاب «قدرت متعالی» این ظرفیت را دارد تا کاربردی شود
  • معرفی نفرات برتر و نفرات شایسته تقدیر مشارکت کننده در جمع سپاری تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم در همایش اختتامیه ۲۷ بهمن
  • علوم انسانی اسلامی قوه عاقله گام دوم در تمدن‌سازی
  • "حکمت متعالی سلامت" نجات بخش جهان از فروپاشی سلامت است
  • سلیمانی چگونه مکتب شد / جریان های سیاسی برنامه‌محوری و اخلاق‌مداری را از حاج قاسم بیاموزند
  • سازماندهی نیروی انسانی نقش مهمی در ارتقای کارآمدی دارد
  • موفقیت در نظام سلامت و طب با نگاه توحیدی و حکمت متعالیه
  • کتاب قدرت متعالی الگوی قدرت جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس رونمایی شد
  • آزادی عادلانه؛ گرانیگاه اندیشه سیاسی مرحوم فیرحی / نواندیشی بر محور اصالت‌ها
  • صدرا تشریح کرد: انقلاب اسلامی و الگوی پیشرفت تمدن نوین اسلامی در گام دوم
  • سی و چهارمین شماره فصلنامه تخصصی علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شد
  • کشور دچار بحران شکاف دولت ـ ملت نیست / راه حل مشکلات اقتصادی؛ هدایت نقدینگی به تولید
  • رابطه مردم و حاکمیت| مردم زمانی رأی می‌دهند که احساس خطر ‌کنند
  • هم اندیشی درباب قانون و الزامات تحوّل در ایران برگزار شد
  • نشست عدالت مدنی و الزامات تحول در جمهوری اسلامی برگزار شد
  • صدرا: الگوسازی اسلامی ایرانی پیشرفت، برترین راهبرد فرابردی گام دوم انقلاب است
  • نشست شأن راهبردی دولت در اندیشه امام خمینی (ره) برگزار شد
  • عدالت در تفکر امام(ره) امکان شایسته‌سالاری است / جدال‌های سیاسی؛ ام‌المفاسد کشور
  • اخلاق و فرهنگ در کشور متولی مشخص ندارد/ کلید طلایی اخلاق
  • در زمینه اخلاق سکولار عمل کرده ایم؛ اخلاق در جامعه فاقد متولی است
  • نشست علمی “اخلاق سیاسی” برگزار شد.
  • استاد دانشگاه تهران: اخلاق در جامعه به حال خود رها شده است/ گرفتار بی اخلاقی های جناحی شده ایم
  • مهمترین دستاورد انقلاب ایجاد باور «خواستن و توانستن» است
  • دیانت منقطع از حکمت، به اسلام طالبانی و آل سعودی ختم می شود
  • زمینه‌سازی مهدوی گام دوم انقلاب/ انتظار انقلابی به مردم روحیه می‌دهد
  • هرگونه تصمیم‌گیری درباره لوایح FATF باید مشروط باشد
  • بسیج با عبور از مرزهای ملت‌‌ها، تمدن را پایه‌ریزی می‌کند
  • کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی «الزامات راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی» با ارائه علیرضا صدرا
  • نشست استادان منتخب علوم انسانی اسلامی برگزار شد
  • علیرضا صدرا: الگوی راهبردی دولت نقش بنیادینی در پیشرفت مدنی دارد
  • پنجمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی به علوم سیاسی اختصاص یافت
  • «تفکر کارآمد جهادی»؛ راه تحقق «گام دوم انقلاب»/وارد عصر جهاد اکبر انقلاب شده ایم
  • بیانیه «گام دوم انقلاب»؛ راهبرد راهبری جامعه از جهاد اصغر تا تمدن‌سازی اسلامی
  • تاثیرگذاری غرب بر انقلاب اسلامی با استحاله فرهنگی امکان‌پذیر است
  • مصاحبه با دکتر علیرضا صدرا پیرامون اصطلاح‌نامه فلسفه سیاسی اسلامی
  • الگوی نهایی پیشرفت باید نخبه‌پسند و عامه‌فهم باشد/ فقدان الگو؛ عامل حرکت پاندولی دولت‌ها/ مشروح مذاکرات تنظیم سند منتشر می‌شود
  • صاحبنظران در مورد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چه می‌گویند
  • در نشست بررسی هم‌اندیشی و بازخوانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شد قانون اساسی، اساس الگوی پیشرفت است/جای متخصصان IT در طراحی الگو خالی است
  • علیرضا صدرا در گفت‌وگو با رسالت: توسعه، بدون الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت شکل نمی‌گیرد
  • علم را کیلویی می‌خواهیم نه برای رفع نیاز/ به واردات علم عادت کرده‌ایم
  • یک استاد دانشگاه: باید با حفظ اصالت‌ها، قالب‌های روزآمد را برای ترویج فرهنگ عاشورا ارائه بدهیم
  • علیرضا صدرا: فرهنگ هیئتی و مدیریت شبکه‌ای؛ راه‌حل مشکلات مدیریتی است
  • عضو هیئت علمی دانشگاه تهران: حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند برنامه‌ریزی است
  • علیرضا صدرا مطرح کرد: حکومت «بر»؛ الگوی حکمرانی امام علی (ع)/ امروز دولت برخلاف دولت علوی «غیرخواه» نیست
  • رهبری که بنیان حکومت را بر حکمت گذاشت/ امام خمینی و حکمت متعالیه
  • فهرست نام استادان، از مدرسه سیاسی تا دانشکده حقوق و علوم سیاسی
  • کشورهای منطقه خودشان باید الگوی حکومتی خویش را انتخاب کنند
  • حکمت متعالیه و انقلاب اسلامی
  • آزادی از مکاتب غربی و شرقی
  • بهترین و بیشترین مطالب درباره اعتدال از سوی خواجه نصیر مطرح شده است
  • فرصت ایجاد وحدت بین دشمنان علیه نظام اسلامی را بگیریم
  • امام(ره) با وارد کردن قرآن در زندگی الگوسازی و مدل‌سازی کرد
  • « انقــلاب اسـلامی و ضـرورت ارتـقای تولیـد علـم»
  • امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین نواندیش و نوگرای اسلامی در عصر معاصر است
  • دفاع مقدس تمام نشده است فعالیت‌های دانشگاه‌ها برای حفظ ارزش‌های دفاع مقدس نهادینه شود
  • سران آمریکا برای احاطه بر خاورمیانه درصدد حذف ادبیات شهادت هستند
  • گزارش همایش نواندیشی دینی
  • ویژگی‌های نوآورانه نظام جمهوری اسلامی
  • نشست‏ "سیاست از منظر قرآن" با حضور دکتر صدرا و حجت الاسلام دکتر لک زایی
  • حضرت امام (ره) عمیق‌ترین مباحث را با مردم به اندازه درکشان بیان می‌کرد
  • مقام معظم رهبری فراتر از نقش مدیریت، معلم جامعه است
  • امام(ره) با وارد کردن قرآن در زندگی الگوسازی و مدل‌سازی کرد
  • بی‌تقوایی نعمت عزت را در جامعه به نقمت ذلت تبدیل می‌کند
  • ایران به عنوان یک مدل، مدنیت و مکتب برای دشمنان غیرقابل تحمل است
  • اخلاق و سیاست سیرت و صورت یکدیگر محسوب می‌شوند
  • دشمن در جنگ نرم از حربه جاذبه و دافعه استفاده می‌کند
  • حاکمیت احکام الهی در نگاه مقام معظم رهبری توام با حکومت حکام مردمی است
  • تحزب را نمی‌توان به قرآن کریم تحمیل کرد
  • مصداق امروزی «یُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ» را می‌توان رقابت حزبی دانست
  • ضرورت شناسایی فرهنگ سیاسی ایرانیان
  • سفیران نور و فرهنگ جبهه
  • حلقه علمی کرسی علوم سیاسی
  • برگزاری همایش"ایران، سیاست، آینده شناسی"
  • بررسی کارآمدی حکومت از دیدگاه امام خمینی(ره)
  • اندیشه سیاسی ملاصدرا
  • لیست مقالات پذیرفته شده نهایی جهت چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش جنگ نرم
  • میزگرد مفهوم شناسی دکترین مهدویت
  • مجموعه مقالات پنجمین همایش بین المللی دکترین مهدویت منتشر شد
  • برگزاری دو پیش‌کرسی از حلقه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل
  • معرفی برگزیدگان همایش دکترین مهدویت
  • در نشست انقلاب اسلامی و حکمت متعالیه انقلاب اسلامی برآیند حکمت متعالیه است
  • علم سیاست در ایران
  • اهداف بلندی که داریم رسالت سنگینی را بر دوش ما می گذارد
  • مفهوم‌شناسی حکمت متعالی سیاسی منتشر شد
  • نهضت امام خمینی(ره)، تبیین بعد عملی حکمت متعالیه است
  • چیستی، چشم‌انداز و چالش‌های گفتمان بیداری اسلامی در گفت‌وگو با دکتر علیرضا صدرا
  • امنیت متعالیه در مصاحبه دکتر علیرضا صدرا با خبرگزاری قرآنی
  • دنیای امروز دچار خوف و حزن است
  • توازن آرامش و توسعه
  • قدس روزی که مستکبران باید سر جای خود بنشینند
  • دکتر صدرا، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مطرح کرد: برترین تاثیرهای اندیشه ای انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جهان
  • گزارش نشست نقد کتاب مفهوم شناسی حکمت متعالی سیاسی
  • نقش راهبردی دولت در نظریه سیاسی امام خمینی(س) منتشر شد
  • لازمه درک سیاست قرآنی شناخت و نفی سیاست غیرقرآنی است
  • گزارش کامل اولین جلسه شورای راهبردی همایش ملی چشم ‏انداز دانش سیاسی در ایران
  • جنگ نرم مورد نظر قرآن منجر به امان، آرامش و رشد انسان‌ها می‌‌شود
  • نظام سیاسی قرآن سیستماتیک است
  • پیوند دین و سیاست از دیدگاه امام(ره) مانند رابطه روح و جسم است
  • آینده از آن فارابی است
  • حاکمیت احکام الهی در نگاه مقام معظم رهبری توام با حکومت حکام مردمی است .
  • انتشار دومین شماره فصلنامه نامه دولت اسلامی
  • تشکیل ستاد مشترک علمی
  • حکمت متعالیه، حکمتی معطوف به سیاست است
  • سیاست در سیره نبوی

آغاز

لیست فعالیت ها

  • درباره من
  • اخبار و مصاحبه
  • کتاب ها
  • مقاله ها
  • پژوهش ها
  • دانشجویان

زندگی نامه

دکتر علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در سال ۱۳۳۷ در شهرستان دزفول متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را تا دیپلم در رشته ریاضی در سال ۱۳۵۶در همان شهر گذراند. فعالیت اجتماعی خود را از همان اوان ابتدای دبستانی و دوره دبیرستانی با حضور در جلسات قرآن مساجد فعال دزفول که عمدتا سیاسی بودند، آغاز نمود. تحصیلات عالی خود را در رشته علوم سیاسی، گرایش اندیشه سیاسی، تخصص فلسفه سیاسی به ویژه اسلامی در دانشگاه علامه طباطبایی، تهران و تربیت مدرس تا سطح دکتری ادامه داد. ایشان در غروب 4 آبان 1401 دار فانی را وداع گفت. روحش شاد

Copyright © Alirezasadra 1380-1401